Blog

Overstappen in Noord-Amerika

posted 2017-08-24 14:38:57.673 tags Zakenreizen Noord Amerika overstappen Uniglobe

Steeds meer grote steden in de Verenigde Staten en Canada zijn non-stop bereikbaar vanuit de Benelux. Ook honderden kleinere bestemmingen zijn via drukke knooppunten in Noord-Amerika te bereiken via een overstap. We zetten een aantal bekende hubs en hun pluspunten op een rij.

Airport Departures Board 1Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vluchten: KLM, Air Canada, Jet Airways, (Schiphol) en Brussels Airlines (Brussel).
Vluchtduur: circa 8 uur.
Doorverbindingen: onder andere naar Canada en de VS.

De moderne luchthaven van Toronto is de toegangspoort tot Ontario, op het snijvlak van Canada en de VS. Er zijn twee terminals: Terminal 1 en Terminal 3, die efficiënt met elkaar worden verbonden via een treintje. Wifi is overal gratis. De luchthaven wordt intensief aangevlogen vanaf Schiphol en Brussel. Niet verwonderlijk dat zowel Air Canada als American Airlines en Air France-KLM er ruime lounges hebben ingericht. Overstappende passagiers kunnen zich vermaken door cultuur te snuiven in de wisselende exposities of in Terminal 1 een kijkje te nemen bij de opgestelde dinosaurusskeletten waar Canada beroemd om is.

Detroit Metropolitan Wayne County Airport (DTW)
Vluchten: Delta Air Lines (Schiphol).
Vluchtduur: circa 8 uur en 40 minuten.
Doorverbindingen: vooral binnenland van de VS.

De luchthaven van Detroit telt twee terminals: de McNamara en de North Terminal, die via een buspendeldienst met elkaar zijn verbonden. Ondanks het weinig flatteuze imago van de stad zelf is de airport vrij modern. In het ontwerp is ruimte gelaten voor veel natuurlijk licht, wat de reizigersbeleving ten goede komt. Delta en Lufthansa hebben allebei lounges, maar ook elders zijn voldoende werkplekken. Wifi is gratis. Detroit besteedde veel aandacht aan opvallende kunstwerken. Zo is er de Water Feature, een fontein die op de maat van een muziekstuk op kunstige wijze water rondsproeit. Ook is er de betoverende Light Tunnel, een door LED-lampen creatief verlichte voetgangerspassage tussen de A- en B/C Concource. Een kijkje waard.

Minneapolis – St. Paul International Airport (MSP)
Vluchten: KLM en Delta Air Lines (Schiphol).
Vluchtduur: circa 9 uur.
Doorverbindingen: vooral binnenland van de VS.

Het centraal gelegen Minneapolis - St. Paul International Airport ligt tussen twee grote zakensteden in. Na de fusie met Northwest bouwde Delta de luchthaven uit tot een grote hub, met talloze doorverbindingen naar het centrum van de VS. Er zijn slechts twee terminals: Terminal 1 en 2. Eerstgenoemde is behoorlijk groot, waardoor flink gelopen moet worden tussen de diverse gates. Zowel Delta als United bieden lounges, die van alle gemakken zijn voorzien. De grootste attractie van de luchthaven ligt er net buiten: de Mall of America. Het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika is in een kwartiertje per trein te bereiken.
Ook op de luchthaven zelf is het goed toeven, ondanks dat het niet de modernste van allemaal is. Wifi is 45 minuten gratis; daarna moet betaald worden.

Blurred Travellers Moving Through AirportHartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL)
Vluchten: Delta Air Lines (Schiphol, Brussel, Düsseldorf) en KLM (Schiphol).
Vluchtduur: circa 9 uur en 40 minuten.
Doorverbindingen: binnenland de VS, Mexico.

De luchthaven van Atlanta is de thuisbasis van Delta Air Lines en geldt al jaren als de drukste luchthaven ter wereld. Er zijn twee terminals, waar internationale en binnenlandse vluchten worden afgehandeld. Deze zijn verbonden via een voetgangerstunnel die onder het vliegveld doorloopt en per ‘Plane Train’: een treintje dat continu tussen beide gebouwen pendelt. Grootgebruiker Delta, goed voor driekwart van alle vliegbewegingen op Atlanta, biedt diverse lounges aan, die ook voor passagiers van KLM en andere SkyTeampartners bedoeld zijn. Ook American heeft een lounge.

De nieuwste Delta Sky Lounge, in Concourse B, werd in 2016 geopend en biedt volop eten, drinken, douches en uitzicht op de vliegtuigen. Daarnaast bevinden zich verspreid door de terminals diverse conferentieruimtes en werkplekken. Ook zijn in beide terminals talloze (fastfood) restaurants gevestigd van bekende ketens. Wifi op de luchthaven is overal gratis en snel. Wie overstapt moet na aankomst van de internationale vlucht zelf zijn koffer ophalen en opnieuw afgeven.

Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Vluchten: American Airlines (Schiphol).
Vluchtduur: circa 11 uur.
Doorverbindingen: vooral binnenland de VS en Zuid- Amerika.

Dallas/Fort Worth, dat de regio rond de steden Dallas en Fort Worth bedient, staat sinds mei weer op de kaart, door een rechtstreekse lijnvlucht van American Airlines vanaf Schiphol. De Texaanse luchthaven is de
grootste hub van American en ligt op een gigantische lap grond, waardoor toekomstige groei mogelijk is. De luchthaven telt vijf terminals, waarvan Terminal D de internationale vluchten opvangt. De terminals zijn door de Skylink-trein met elkaar verbonden, maar doorgaans moeten ook flinke afstanden lopen worden afgelegd. Terminal D staat aangeschreven als de plek met de meeste winkels en de beste restaurants van de luchthaven.

In The Club Lounge zijn douches en wifi is overal kosteloos aanwezig. Wie genoeg heeft van eten, drinken of werken kan zich op de luchthaven vergapen aan tientallen schilderijen en beelden. Er wordt zelfs een speciale kunstrondleiding georganiseerd.

Washington Dulles International Airport (IAD)
Vluchten: United Airlines (Schiphol, Brussel), KLM (Schiphol), Brussels Airlines (Brussel).
Vluchtduur: circa 8,5 uur.Doorverbindingen: vooral binnenland van de VS.

Washington Dulles International Airport is de grootste van alle luchthavens rond de politieke hoofdstad van
de VS. Het iconische luchthavengebouw telt twee pieren en vormt de toegangspoort voor transatlantisch vliegverkeer. De ondergrondse AeroTrain overbrugt de afstanden tussen de pieren. United Airlines is
grootgebruiker, maar ook Air France-KLM, Lufthansa, Turkish, Etihad en Virgin hebben hun eigen lounges op
het vliegveld.

Een bijzondere ervaring is het boarden via een zogeheten ‘Plane Mate’; een voertuig dat nog
het meest lijkt op een kruising tussen een aviobrug en een cateringtruck en dat als een bus over het platform
naar het vliegtuig rijdt. Vervolgens gaat het gevaarte als een heftruck de hoogte in, waardoor passagiers direct kunnen instappen en niet over het platform hoeven te lopen. Deze bezienswaardigheid wordt overigens
langzaam uitgefaseerd.

Looking At Plane At Gate Out-WindowChicago O’Hare International Airport (ORD)
Vluchten: United Airlines (Schiphol, Brussel), KLM (Schiphol).
Vluchtduur: circa 8 uur en 45 minuten.
Doorverbindingen: vooral binnenland van de VS.

De grootste luchthaven van Chicago is ook meteen de drukste. De indeling, met vier grote terminals, zorgt ervoor dat O’Hare er bij reizigers vaak niet al te best uitkomt: overstappen kan flink spoorzoeken zijn. Om aan de drukte te ontsnappen, biedt de luchthaven verschillende opties. Zo zijn op drie verschillende locaties wellnesscentra ingericht, is er een yogaruimte en kan in een binnentuin genoten worden van een keur aan exotische bloemen en planten. Airlines als United, Delta, American, SWISS en Air France bieden lounges aan, waar rustig gewerkt of ontspannen kan worden. Wifi is het eerste halfuur gratis.

Meer informatie over vluchten naar Noord- Amerika? Neem dan contact met ons op via contact@uniglobealliancetravel.nl of 0031-(0)10-2412040

<< back to blog listing\
comments powered by Disqus
UNIGLOBE Alliance Travel
WPC Wilhelminakade 955
3072 AP
Rotterdam
UNIGLOBE Alliance Travel
Mr. D.U. Stikkerstraat 10/1.03
6842 CW
Arnhem
UNIGLOBE Alliance Travel
Nobelweg 4-22b
4462 GK
Goes

Facebook   Linkedin   Instagram